Cases

De superkrachten van de nieuwe ambtenaar: sensitiviteit en intuïtie

Als ‘hofleverancier’ van professionele en ervaren interimmanagers bij de overheid houden wij van De Galan Groep graag de vinger aan de pols in ‘het Haagse’. Wat zijn de kwaliteiten die (onze) toppers bij opdrachtgevers succesvol maken? En wat moet de nieuwe topambtenaar meebrengen als ‘bagage’? Ik vroeg het prof. dr. Paul ’t Hart, Hoogleraar Bestuurskunde aan de Universiteit Utrecht. Hij was onze gast tijdens een bijeenkomst met een groot aantal van onze interim managers. Het antwoord van ’t Hart, in het kort: Nederland heeft behoefte aan een nieuwe topambtenaar. 

Michel de Kok (De Galan Groep) ontmoet hoogleraar Paul ’t Hart

Een top-hogeschool in het groene domein

De HAS Hogeschool is een vooruitstrevend HBO in het groene domein. De opleider van ruim 3100 studenten bedient organisaties in het domein van agro, food en gezonde leefomgeving met toepassingsgerichte professionals. De 450 medewerkers maken de HAS rijk aan kennis, waardoor het een trendsettende en dynamisch expertisecentrum is in Zuid-Nederland. Deze toepasbare expertise zorgt ervoor dat afgestudeerden meestal direct een baan vinden.

Case: HAS Hogeschool

Ook internationaal de beste van de klas worden.

De Galan Groep adviseerde DLV Plant over de strategie van het bedrijf. Inmiddels is het bedrijf omgedoopt tot Delphy. Met ruim 9.000 klanten in 55 landen en 13 vestigingen over de hele wereld is dit Nederlandse bedrijf het grootste adviesbureau op het gebied van teelt en teelttechniek. De organisatie richt zich erop de teeltbedrijven die tot haar klanten behoren zoveel mogelijk te faciliteren met kennis over bijvoorbeeld het beschermen van gewassen en het optimaliseren van productieprocessen.

Case: Delphy - DLV Plant

35.000 vrijwilligers kunnen mobiliseren in een oogwenk.

Het Rode Kruis is al sinds jaar en dag een herkenbaar merk voor het grote publiek. We kennen de organisatie uit de media, uit programma’s als het Glazen Huis van 3FM. We zien EHBO-posten van het Rode Kruis op grote evenementen en we kennen ze natuurlijk als één van de belangrijkste noodhulp organisaties. Het Rode Kruis is een onafhankelijke vereniging die niet meer weg te denken is uit onze samenleving.

Case: Rode Kruis